Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu ve Spor Salonu

Stadyum İnşaatının süreci

- 30.03.2011 tarihinde Akhisar Belediye Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü arasında,  Akhisar Merkez İnönü Mahallesinde 365 ada 2 parselde kayıtlı 37 bin 233 metrekare yüzölçümlü taşınmazın üzerindeki tesislerle birlikte belediyeye mülkiyeti ile devri karşılığında mülkiyeti belediyeye ait tapuda Reşatbey Mahallesi 2213 ada 1 parsel kayıtlı 52 bin 137.44 metrekare yüzölçümlü arsaya UEFA standartlarında 12.000 seyirci kapasiteli stadyum ve 2.000 seyircili spor salonu yapılması karşılığında devri konusunu kapsayan protokol imzalanmıştır.

- 22.01.2013 tarihinde 30.03.2011 tarihli protokolün süresinin uzatılması ile ilgili 2. protokol imzalandı.

- Gerekli proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından 25.05.2013 tarihinde 2013/51672İKN ile Stadyum ve Kapalı Spor salonu işi ihale edildi.

- İhale 26.890.000 TL ile en uygun teklifi veren 1. firma Ceser İnşaat A.Ş. yaklaşık maliyetin eksik hesaplandığını belirterek Akhisar Belediyesi'ne  ihalenin iptali için müracaatta bulunmuş, ancak Kamu İhale Kurumu (KİK) firmanın itirazını reddetti.

- Ceser İnşaat A.Ş. sözleşmenin uzatılması için davet edilmiş ancak firma davete hicap etmemiş ve teminatına el konuldu.

- Ceser İnşaat A.Ş.’nin sözleşmeyi imzalamaması üzerine 29.980.000 TL ile en uygun 2. teklifi veren Hayranoğulları İnş. Taah. Tic. Ltd. Şirketi 02.09.2013 tarihinde sözleşmeye bağlanmıştır.

- Hayranoğulları İnş. Taah. Tic. Ltd. Şirketi zemin etüdü ile ilgili itirazlarda bulunmuş. Aradaki ihtilafın çözülmesinin ardından 05.11.2013 tarihinde yer teslimi yapılmıştır.

- İnşaat aşamasında ilave iş artışları nedeni ile 2 defa süre uzatımı verilmiş ve iş bitimi tarihi 19.01.2016 olarak belirlenmiştir.

- 21.12.2015 tarihinde yüklenici firma ile Akhisar Belediye arasındaki sözleşme firmanın
A. İş Programına göre imalatın çok geride olması,
B. Kalan süre içerisinde işin tamamlanmasının mümkün bulunmaması,
C. Yapılan imalatın bir kısmında fen ve sanat kurallarına uygun imalat yapılmadığı, gerekçeleri ile sözleşmesi feshedilmiştir.

- 12 Nisan 2016’da yükselici firma tarafından Akhisar 2.Asliye Hukuk Mahkemesine stadyum inşaatının ve ihalenin durdurulması için alınan tedbir kararı Akhisar Belediyesi’nin başvurusu üzerine kaldırıldı.

- 6 Şubat 2017’de Akhisar Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısında alınan karar ile stadyumun isminin “Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu ve Spor Salonu” olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verdi.

- 1 Mart 2017'de Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu ve Spor Salonu ihalesi Akhisar Belediyesi Encümen Salonunda yapıldı. İhaleye 4 firma katıldı. Pazarlık usulü ile yapılan stadyum inşaatı ihalesini daha önce Gaziantep Arena Stadyumunu yapan ve 71 milyon 240 bin TL ile May İnş. Taah. Ltd. Şti kazandı.

- 15 Mart 2017'de İhale Komisyon Başkanı Latif Çakmak, Akhisar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Öznur Babacan ve May İnş. Taah. Ltd. Şti yetkilisi Musa Vural ile karşılıklı olarak Encümen Salonunda sözleşme imzaladı.

- 22 Mart 2017 Salı günü hale Komisyon Başkanı Latif Çakmak, Akhisar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Öznur Babacan ve May İnş. Taah. Ltd. Şti yetkilisi Musa Vural ile karşılıklı olarak yapılan protokol sonrası yer teslimi yapıldı. Sözleşme gereği inşaatın bitim tarihi 23 Eylül 2017.

Resmi Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/akhisarstadyumu

SPOR TOTO AKHİSAR BELEDİYE STADYUMU

Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu Akhisar ‘ı simgeleyecek çağdaş, high-tech bir yapı olarak tasarlandı. 12.000 kişilik stadyum 2000 kişilik kapalı spor salonu ve 600 araç kapasiteli kapalı otoparktan oluşmaktadır. Yapının kullanım alanları ve tribünler betonarme sistem olarak tasarlanmış; tribün çatı örtüsü çelik konstrüksiyon ve membranla kompoze edilmiştir. Çelik konstrüksiyon strüktürü ve formu, Akhisar’ın simgesi sayılan zeytin ağacının yaprak formundan hareketle yaprak biçimli çelik modüllerin yan yana gelmesiyle şekillenmiştir.

Akhisar Spor’un renklerini içerek bu örtü, spor kompleksinin ana görsel karakterini oluşturmaktadır. Yapıların etrafı adeta bir kent meydanı niteliğinde düzenlenerek aydınlatmalı sert zemin peyzajı yapılmıştır. Kapalı otoparklardan, doğrudan bu meydana çıkılmaktadır. Merdiven ve araç rampalarının üst kısımları aydınlatma öğeleri olarak değerlendirilmiştir.

Kapalı spor salonu çok maksatlı salon olarak tasarlanmış; spor karşılaşmaları dışında çeşitli aktiviteler için kullanılabilecek şekilde düzenlenmiştir. Basketbol, voleybol ve hentbol sporları yanı sıra fitness center, yoga-pilates ve dans salonları kullanımı çeşitlendirmektedir. Ayrıca, spor salonu giriş fuayeleri sergi salonu olarak kullanılabilecektir.

Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu mimarisi; nitelikleri, teknik kapasitesi ve çeşitli kullanım imkanlarıyla Akhisar sporunu, sporcularını ileri hedeflere taşıyan, sporun yanı sıra aktif bir sosyal merkez oluşturmayı amaçlayan bir yaklaşımla tasarlanmıştır.