• Tarih: 9 Nisan 2024

Akhisar’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı

 

Akhisar Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını Başkan Besim Dutlulu yönetiminde gerçekleştirdi.

 

Akhisar’da yeni dönemin ilk Meclis Toplantısı, Akhisar Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Meclisin açılış konuşmasına, geride kalan yerel seçimler ile ilgili kısa bir değerlendirmeyle başlayan Başkan Dutlulu, vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramı’nı da kutladı. Toplantıda mecliste  görev yapacak komisyonlar için üye seçimleri yapıldı. Toplantıya, Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanı Hayriye Hacet ve çok sayıda vatandaş eşlik ederken, meclis toplantısı Akhisar Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

 

Meclis toplantısında konuşan Başkan Dutlulu, herkesin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Başkan Dutlulu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Uzun bir seçim sürecini geride bıraktık. Bundan sonraki 5 yıllık süreçte siyaseti bir kenara bırakıp Akhisar’ımıza hizmet etmek için hep birlikte gayret göstereceğiz. Bize 5 yıl daha güvenerek görev veren tüm Akhisar halkına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İlk 5 yılımızda nasıl gece gündüz, canla başla çalıştıysak, ikinci 5 yılımızda da aynı sorumluluk ve çalışkanlıkla hizmete devam edeceğiz. Akhisar halkımızın ihtiyaç duyduğu her alanda, her anlarında yanlarındayız.

“İLK MECLİSİMİZİN AKHİSAR’IMIZA VE MANİSA’MIZA HAYIRLI OLMASINI DİLERİM”

Akhisar halkı sandıkta bize olan güvenini bir kez daha gösterdi. Merkezdeki tüm mahallelerde ve kırsaldaki birçok mahallede oyumuzu açık ara arttırdığımızı gördük. 27 bin gibi bir farkla bu seçimi aldık. Tabi bunu bir zafer olarak görmüyoruz; bu bize verilmiş bir görevdir. Bu bir hizmet yolculuğudur. Şehrimizi güzelleştirmek ve halkımızın beklentilerini karşılamak için, hem Akhisar Belediyesi olarak hem de Manisa Büyükşehir Belediyesi tüm gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. İlk meclisimizin Akhisar’ımıza ve Manisa’mıza hayırlı olmasını dilerim.

 

“HERKESİN RAMAZAN BAYRAMI’NI EN İÇTEN DUYGULARIMLA KUTLUYORUM”

Ramazan ayı boyunca sık sık sizlerle iftar sofralarında buluştuk. Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da birlik ve beraberliğimizi, dayanışma bilincimizi daha da güçlendirdik. Sizlerin daha huzurlu ve güvenli bir Ramazan Bayramı geçirmesi için Akhisar Belediyesi olarak bizler her an görev başında olmaya devam edeceğiz.  Kardeşliğin, dostluğun, barışın, birlik ve beraberliğin yılda sadece 1 ay değil, har an geçerli olduğu bir şehir ve ülke hayali ile büyüklerimin ellerinden, geleceğimizin teminatı küçüklerimin gözlerinden öpüyor, herkesin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

 

AK Parti listelerinden Akhisar Belediye Meclisi’ne giren Pınar Çakır, Tamer Demir, Harun Binici ve İlkay Düztaş istifalarını vererek, Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçti.

 

Meclisin katip üyeliklerine Hanife Ceyhan Özçelik ile Emre Okkalı, Meclis 1. Başkanvekilliği’ne Kayhan Kuralay, 2. Başkanvekilliği’ne Lütfü Akdağ,  encümen üyeliklerine ise Sevim Şirin Haşlaman, Bilal Özükırmızı, Hanifi Çağlı seçildi. Ardından komisyon üyeleri de belirlendi.

 

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK DEVAM EDECEK

Meclise sunulan, belediye faaliyetlerini Akhisar halkının bilgi ve erişimi dahilinde yürütmek adına meclis toplantılarının ve her türlü ihalenin Akhisar Belediyesi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanmasına dair ek gündem maddelerinde yer alan konu hakkında konuşan Başkan Besim Dutlulu, “Şeffaf belediyecilik anlayışı gereği 5 yıl önce başlattıkları meclis toplantılarının canlı olarak yayınlanmasının devam etmesini istediğini söyleyen Başkan Besim Dutlulu, “Hepinizin bildiği gibi göreve geldiğimiz 2019 yılından bu güne, tüm ihalelerimizi ve tüm meclis toplantılarımızı şeffaf bir şekilde canlı yayınlayarak halkımıza sunuyoruz. Bizden önce meclis toplantıları veya ihaleler canlı yayınlanmıyordu. Biz halkımıza hesap verebilir, sorgulanabilir ve şeffaf bir anlayış sunuyoruz. Saklayacak, gizleyecek hiçbir durumumuz yok” açıklamalarında bulundu ve oy birliğiyle meclisten geçti.

 

Bir sonraki meclis toplantısının 7 Mayıs Salı günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırılarak meclis oturumu sonlandırıldı.

...