Yeni ve çağdaş logomuz yayınlandı

13.11.2020

Yeni ve çağdaş logomuz yayınlandı

AKHİSAR BELEDİYESİ YENİ VE ÇAĞDAŞ LOGOSUNU YAYINLADI

Akhisar Belediyesi, yeni yönetim anlayışı ile birlikte kurumsal logosunda da yeniliğe gitti. Günümüz tasarımlarına uygun halde yeniden düzenlenen yeni logo, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.
Meclis kararının ardından Manisa Valiliği ve İçişleri Bakanlığı tarafınca onaylanan logoda önemli ve radikal değişiklikler göze çarparken, tek renk olarak yayınlanan logo geleneksel öğeleri ile de dikkat çekiyor.
T.C. İBARESİ EKLENDİ
Daha önceden kullanılan belediye logosunun günümüzü tam anlamıyla yansıtmaması üzerine çalışma başlatan Akhisar Belediyesi, modern ve çağdaş olarak hazırladığı yeni logoda tarihsel, kültürel ve ekonomik öğeleri işledi. Aynı zamanda daha önceki logoda bulunmayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C. ibaresinin yeni logoya eklenmesi vatandaşlar tarafından takdir edildi.
HİLAL VE YILDIZ
Türklüğü ve İslamiyet’i temsil eden yıldız ve hilal logonun en üstteki yerini aldı. Ay yıldızın yukarı doğru bakması ise bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü nitelemektedir.
ZEYTİN
Bölgenin temel geçim kaynağı olan, kutsal kaynaklarda adı geçen, yüzyıllardır barışın,bolluğun ve bereketin simgesi hâline gelmiş olan zeytin, Akhisar’ın “siyah altın”ıdır.
ZEYTİN YAĞI RENGİ
Akhisar’da üretilen zeytinyağının rengi, yeni kurumsal logoda tercih edilmiştir.
THYATEİRA
Akhisar’ın tarihi değerlerinden olan ve inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Thyateira antik kenti, 6000 yıllık tarihiyle Akhisar kültürüne ışık tutan önemli bir tarihi yapıdır. Şehrin en büyük kültürel ve turistik mekanlarından biri olma özelliği taşıyan Thyateira’da yer alan sütunlar, logodaki yerini almıştır.
LABRİS (ÇİFT BAŞLI BALTA)
Akhisar adına para basılmış nadir kentlerden birisidir. Akhisar’da gerçekleştirilen kazılarda bulunan Labris logolu paralar, kentin 6000 yıllık tarihini gözler önüne sermektedir.
Sikkelerin arka yüzünde bulunan Labris (Çift başlı balta) ise ilk olarak Amazonlar tarafından kullanılmış bir silahtır. Helenistik kaynaklı bir efsanede; Labrys’in aslen, Anadolu’da yaşayan Amazonlara ait olduğunun belirtilmesi de dikkat çekicidir. Bu durum, kültürün Anadolu kökenli olmasına bağlanabileceği gibi, anaerkil niteliğine de dikkat çekmektedir.