Akhisar Belediyesi’nden aşure etkinliği

04.09.2020

Akhisar Belediyesi’nden aşure etkinliği

Muharrem ayı dolayısıyla Akhisar Belediyesi’nin her yıl geleneksel hale getirdiği aşure etkinliği bu yıl da yapıldı. Akhisar Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen etkinlikte vatandaşlara aşure dağıtan Belediye Başkanı Besim Dutlulu, hayırlı Cumalar diledi.

Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğuna değinen Başkan Besim Dutlulu, "Akhisar Belediyesi olarak geçen yıl yaptığımız aşure etkinliğimizi bu yıl pandemi sebebiyle sosyal mesafe ve maske tedbirlerine uyarak gerçekleştirdik. Dostluk, kardeşlik, barış duygularının daha yoğun yaşandığı Muharrem ayına ayrı bir manevi değer katan aşure hayrımızı bu yıl da  yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Allah kabul etsin. Bu ayın tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Paylaşmanın, şükretmenin, bir arada olmanın ve bereketin adı olan Muharrem ayı aynı zamanda zulme boyun eğmeyen, adalet ve doğruluktan ayrılmayan Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerimizin de hüznünü barındırmaktadır. . Bu vesileyle Kerbela şehitlerini rahmetle anarken yapılan ibadetlerin kabul olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.