Akhisar’da zabıta ekiplerinden pazar denetimi

10.01.2020

Akhisar’da zabıta ekiplerinden pazar denetimi

Vatandaşların gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla zabıta ekipleri Akhisar’da kuru gıda, sebze ve süt ürünlerinin satışının yapıldığı pazar tezgahlarında denetim yaptı. Ekipler ayrıca vatandaşın aldığı ürünün kilosunda hile olup olmadığını anlamak için pazar girişlerine kurulan terazilerde alınan ürünleri yeniden tarttı.

Vatandaşların gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla Akhisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kuru gıda, sebze ve süt ürünlerinin satışının yapıldığı pazar tezgahlarında denetim yaptı.

Çarşamba Semt Pazarı'ndaki tezgahları inceleyen ekipler denetimlerde ürünlerin son kullanım tarihleri, ürün ambalajları, etiketleri ve ürünlerin genel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol etti. Kontrollerde ekipler satıcıların terazilerini inceleyerek ürünlerin gramajlarına baktı. Ekipler ayrıca meyve ve sebzelerde yer alan etiketlerin kurallara uygun olup olmadığına bakarak, fiyatların görünür şekilde yazılması konusunda satıcıları uyardı.