Akhisar Zübeyde Hanım İlkokulu 3.sınıf öğrencileri şehrini keşfetti

Akhisar Zübeyde Hanım İlkokulu 3.sınıf öğrencileri şehrini keşfetti

- Akhisar Zübeyde Hanım İlkokulu 3.sınıf öğrencileri şehrini keşfetti
- Akhisar Belediyesi öğrencilere şehrini keşfettirdi
- Tarihine sahip çıkan kültürlü gençler yetişiyor
- Akhisarlı öğrenciler şehrini tanıdı
- Akhisar Zübeyde Hanım İlkokulu 3.sınıf öğrencileri artık birer fahri rehber oldu
- Akhisarlı öğrenciler tarihi öğreniyor

Akhisar Belediyesi öncülüğünde Akhisar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleri ile gerçekleştirilen "Şehrimi Keşfediyorum" projesinin bugün ki konukları Akhisar Zübeyde Hanım İlkokulu 3.sınıf öğrencileri oldu.

Akhisar merkez ve köylerinde eğitim gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen proje kapsamında uzman rehber eşliğinde öğrenciler Akhisar’ın tarihi ve kültür mekanlarını gezerek şehrini keşfediyor.

Kültür Bakanlığı nezdinde Uzman Rehber Muhsin Kaya, Akhisar’da eğitim gören 3 ve 4. sınıf öğrencilerine ilk olarak sınıf içerisinde projeyi tanıtıyor ve ardından öğrencilerle birlikte Akhisar’ın tarihi ve kültür mekanları Akhisar Belediye Hizmet Binası ve Sanat Atölyeleri, Thyateira (Tepe Mezarı) antik kenti, Akhisar Müzesi ve Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu mekanları gezilerek öğrencilere hikayeleştirilerek tarihi yapı ve olaylar anlatılıyor.

Akhisar Zübeyde Hanım İlkokulu 3.sınıf öğrencileri, öğretmen ve velileri Akhisar’ın tarihi ve kültür alanlarını keşfederek birer fahri rehber adayı oldu.

Şehrimi Keşfediyorum projesi kapsamında öğrenciler düzenlenen turların ardından Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün hazırlayıp tertip ettiği Akhisar Belediyesi Gölet ve Sağlıklı Yaşam Alanında kendilerine sunulan ikramları aldılar. İkramların ardından öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.