Akhisar Nadide Fazıl Aysu-Fatih İlkokulu öğrencileri şehrini keşfetti

Akhisar Nadide Fazıl Aysu-Fatih İlkokulu öğrencileri şehrini keşfetti

- Akhisar Nadide Fazıl Aysu-Fatih İlkokulu öğrencileri şehrini keşfetti
- Akhisar Belediyesi öğrencilere şehrini keşfettirdi
- Tarihine sahip çıkan kültürlü gençler yetişiyor
- Akhisarlı öğrenciler şehrini tanıdı
- Akhisar Nadide Fazıl Aysu-Fatih İlkokulu öğrencileri artık birer fahri rehber oldu
- Akhisarlı öğrenciler tarihi öğreniyor

Akhisar Belediyesi öncülüğünde Akhisar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleri ile gerçekleştirilen "Şehrimi Keşfediyorum" projesinin bugün ki konukları Akhisar Nadide Fazıl Aysu-Fatih İlkokulu öğrencileri oldu.

Akhisar merkez ve köylerinde eğitim gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen proje kapsamında uzman rehber eşliğinde öğrenciler Akhisar’ın tarihi ve kültür mekanlarını gezerek şehrini keşfediyor.

Kültür Bakanlığı nezdinde Uzman Rehber Muhsin Kaya, Akhisar’da eğitim gören 3 ve 4. sınıf öğrencilerine ilk olarak sınıf içerisinde projeyi tanıtıyor ve ardından öğrencilerle birlikte Akhisar’ın tarihi ve kültür mekanları Akhisar Belediye Hizmet Binası ve Sanat Atölyeleri, Thyateira (Tepe Mezarı) antik kenti, Akhisar Müzesi ve Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu mekanları gezilerek öğrencilere hikayeleştirilerek tarihi yapı ve olaylar anlatılıyor.

Akhisar Nadide Fazıl Aysu-Fatih İlkokulu öğrencileri, öğretmen ve velileri Akhisar’ın tarihi ve kültür alanlarını keşfederek birer fahri rehber adayı oldu.

Şehrimi Keşfediyorum projesi kapsamında öğrenciler düzenlenen turların ardından Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün hazırlayıp tertip ettiği Gölet Büyük Salon’da kendilerine sunulan ikramları aldılar. İkramların ardından Belediye Başkanı Salih Hızlı öğrencilere katılım belgelerini takdim etti.