Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

09.01.2018

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında, “10 Ocak 1961'in 57’nci yıl dönümünde, kentimizin yazılı ve görsel basınında büyük bir özveriyle çalışan değerli basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.

Basın, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez bir kurumudur diyen Belediye Başkanı Salih Hızlı mesajında, “Medya’nın objektif esaslar çerçevesinde eleştiri özgürlüğü yoluyla toplumsal denetim işlevini yerine getirmesi doğruya ve toplumsal yarara ulaşma hedefinin bir parçasıdır. Bu hedefe ulaşmak için olumsuz gelişmelerin yanı sıra, olumlu gelişmelerinde yansıtılması hakkaniyet gereğidir.

İletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişimler sayesinde bilgi akış hızının, dünyanın hızının önüne geçtiği günümüzde, düşünmelerimizin, eylemelerimizin temelini oluşturan bu bilgiler olmaksızın toplumsal sorumluluklarımızı layıkı ile yerine getirmemiz mümkün değildir. Medya, bu kapsamda kamusal ve sivil hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Çalışan gazetecilerimizin, “Basın Meslek İlkeleri” ile yoğrulmuş yaşamlarının bizlere de rehber olabileceği inancındayım.

Akhisar’ da göreve başladığım günden bugüne kadar, gerek basın toplantılarımda gerekse gazeteniz aracılığıyla Akhisar’ ın layık olduğu yere gelmesi için göstermiş olduğunuz duyarlılığa teşekkür ediyor, bu duygu ve düşünceler içerisinde başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.