Meteorolojik değerlendirme, Yağışlı Sistemlerin Etkisi Altına Girecek!

20.11.2019

Hava Durumu

Tarih: 20 Kasım 2019           Saat:15:00                  Değerlendirme No:454/1      Kodu:Normal

METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME

Bölgemiz 21 Kasım Perşembe ve 24 Kasım Pazar Günleri Orta Akdeniz Üzerinden Gelen Yağışlı Sistemlerin Etkisi Altına Girecek!

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre;

Bölgemizin 21 Kasım (Perşembe) ve 24 Kasım (Pazar) günleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemlerin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Uzun süredir bölgemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemlerin etkisiyle, Cuma gününden itibaren hissedilir derecede (8-10 ºC) azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor.

21 Kasım Perşembe günü; bölge geneli parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyıları aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı,

22 Kasım Cuma günü; kıyı kesimlerde yerel olarak kuvvetli olmak üzere bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı,

23 Kasım Cumartesi günü; bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı,

24 Kasım Pazar günü; bölge geneli parçalı ve çok bulutlu; Güney Ege kıyıları öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı,

25 Kasım Pazartesi günü; bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olarak geçeceği tahmin edilmektedir.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü

Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi