Akhisarlı Üniversite öğrencilerine Almanya'dan destek

05.07.2019

Akhisarlı Üniversite öğrencilerine Almanya'dan destek

Akhisarlı Üniversite öğrencileri için Almanya artık çok uzak değil. Avukat Yildiz Nergiz, Akhisarlı Üniversite öğrencilerinin Almanya’da rahat edebilmeleri için deneyimlerini paylaşıyor.
Avukat Yildiz Nergiz, şu şekilde aktarıyor: “Bulunduğum şehirde her meslek kolunun fakültesi bulunmakta. Benim öğrencilere hizmetim, öğrenci havaalanına indiğinde başlıyor. Öğrencileri karşıladıktan sonra, ilk önce Bayreuth Üniversitesi’nde sekreteri arayıp üniversitenin öğrenci yurdunda çocuklara kalacak bir yer ayarlıyorum. Öğrenci yurdu olduğu için fiyatı oldukça uygun. Gelen öğrenciyi karşılayıp yurduna yerleştiriyorum, daha sonra da kısa bir şehir turu yapıp etrafı, şehirdeki Türk esnaflarını, öğrenci bütçesine uygun kafe ve lokantaları gösteriyorum. Birlikte mahkemelere gidiyoruz, buradaki yargı sisteminin nasıl  işlediğini canlı bir şekilde görüyorlar, üniversiteye götürüp Türk öğrencilerle tanıştırıyorum.

Öğrencilerin ailesi için de bir güven teşkil ediyor aslında, yabancı bir şehirde Türk bir Avukat çocuklarına her zaman yardım ediyor, çocuklar yabancılık çekmiyor. Su anda Bayreuth’da bulunun Serra Tırpancı; Orada yabancılık çekmediğini resimleriyle bize anlatıyor.”

Advokat Yildiz Nergiz
mail:ynergiz@turkavukat24.de