2019 yılı sulama başlangıcı duyurusu

20.06.2019

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğünün 22.05.2019 tarih ve 336480 sayılı yazısı ile Aşağı Gediz Ovaları Sulaması kapsamında Demirköprü Barajı ve Gölmarmara depolamasından 2019 yılı Sulama Sezonunun başlaması nedeniyle muhtelif miktarlarda Gediz Nehri ve Adala Regülatörü ile Ahmetli Regülatörü ve Emiralem Regülatörlerinden sulama kanallarına su bırakılacağı, iklimsel nedenlerle yazları sıcak geçen bölgemizde özellikle çocuklar ve gençler tarafından tehlikeli olmasına rağmen baraj göllerine, nehirlere ve sulama amaçlı yapılan kanallara serinlemek amacıyla girildiği, su kanallarının bulunduğu yerlerde boğulma olaylarıyla karşılaşıldığı, bu nedenle kamu güvenliği, kamu düzeni, genel sağlık ve vatandaşlarımızın can güvenliği için baraj, gölet, sel kapanı, regülatör, su iletimi, deşarj veya taşkın koruma kanalı ve benzeri tesislerde suya girilmemesi, sulama kanalları ve Gediz nehrine yaklaşılmaması istenilmiştir.

Bu kapsamda, Valiliğimizin boğulma olayları hakkında almış olduğu 2016/1 nolu Sulama Kanalı, Baraj Gölü, Sulama ve Hayvan İçme Suyu Göletlerinde Boğulma Olaylarının Önlenmesi Hakkında Kararı halen yürürlüktedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Duyuru Dosyasını incelemek için buraya tıklayınız...