Meteorolojik Uyarı! Kuvvetli Yağışların Görüleceği Bir Haftaya Giriyoruz!

09.06.2019

Tarih: 09 Haziran 2019         Saat: 13:30     Uyarı No:218-1         Uyarı Kodu: Normal

METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME

Kuvvetli Yağışların Görüleceği Bir Haftaya Giriyoruz!

Bayram haftası boyunca bölgemizde etkili olan sıcak havanın, yerini önümüzdeki hafta süresince bölgemizin büyük bölümünde yer yer kuvvetli olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlara bırakması bekleniyor.

Hafta boyunca bölgemizde görülecek yağışların, bölgemizin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı ve hayatı olumsuz etkileyebileceği (gök gürültülü sağanak yağış, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ani sel, su baskını) tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının yağışlarla birlikte azalarak hafta ortasından itibaren bölgemiz genelinde mevsim normalleri civarında ve biraz altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve yerel dolu tahminleri için kısa süreli tahminlerimiz ve uyarılarımızın takip edilmesi önem arz etmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı

09.06.2019 13:10 - 13.06.2019 12:00 TSİ