Hava Sıcaklıklarının Hissedilir Derecede Artması Bekleniyor!

27.05.2019

Meteorolojik Değerlendirme

Hava Sıcaklıklarının Hissedilir Derecede Artması Bekleniyor!

Başlama-Bitiş Zamanı

27.05.2019 12:00 - 31.05.2019 18:00

Genel Durum

Yapılan son değerlendirmelere göre; hafta başından itibaren Afrika üzerinden gelen sıcak havayla birlikte ülkemizde sıcaklıkların hissedilir şekilde (5-10 derece) artması bekleniyor. Özellikle Salı gününden itibaren iç kesimlerde sıcaklıkların Mayıs ayı extrem değerlerine ulaşacağı tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta bazı illerimizde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının;

İzmir merkezde 35, iç kesimlerinde 39, Aydın kıyı ilçelerde 30, iç kesimlerinde 39, Manisa merkezde 36, doğu ilçelerinde 39, Balıkesir kıyı ilçelerinde 30 iç kesimlerinde 37, Çanakkale ve çevresinde 32 dereceye ulaşması bekleniyor.

Beklenen sıcak havayla birlikte güneş ışınlarının dik geldiği 10-16 saatleri arasında başta kronik rahatsızlıkları olanlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışına direkt maruz kalmamaları, sıcaktan korunmak için önlem almaları önem arz etmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler

Güneş Çarpması