560. Çağlak Festivali programı

26.04.2019

Çağlak Festivali’nde 560. yıl coşkusu başlıyor

Çağlak Festivali geri dönüyor

Bu yıl 560’ıncısı düzenlenecek olan Çağlak Festivali’nin tanıtım basın toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu önderliğinde yapıldı. 19 Mayıs Pazar günü başlayacak 560. Çağlak Festivali, 26 Mayıs Pazar günü ise sona erecek. Birbirinden ünlü sanatçılar ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak festivalde, kurulacak sergilerle Akhisarlıların alışveriş de yaparak keyifli vakit geçirmesi sağlanacak.

Türkiye’nin en köklü festivalleri arasında yer alan ve aynı zamanda UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde bulunan Çağlak Festivali için çalışmalar tamamlandı. Akhisar Belediyesi tarafından 19-26 Mayıs tarihleri arasında Akhisar Belediyesi Gölet Alanı’nda yapılacak. Festivalin sürprizleri arasında pop müziğin efsane isimlerinden Gökçe, Eypio, Manga, ve Gökhan Tepe yer alıyor. Akhisarlılara muhteşem bir festival yaşatmayı planlayan Akhisar Belediyesi programın içeriğini basın mensupları ile paylaştı.

İŞTE FESTİVAL PROGRAMI

Festival, 19 Mayıs Pazar günü saat 21.00’de Atatürk Parkı önünden hareket edecek Fener Alayı ile başlayacak ve akşam saatlerinde Gölet konser alanında usta sanatçı Gökçe sahne alacak. Festivalin ikinci günü 20 Mayıs Pazartesi saat 16.00’da Akhisar Belediyesi önünden Şeyhisa Camisine yürüyüş yapılarak anma töreni gerçekleşecek. Aynı gün akşamı saat 21.00’de Akhisar Gençlik Platformu tarafından Amfi Tiyatroda tiyatro gösterimi yapılacak ve ardından 21.30’da Akhisar Sanat Dostları Derneği THM Korosu sahne alacak.

21 Mayıs Salı günü ise saat 21.00’de Dj Turkuaz Gölet konser alanında Dj performansı ile sahne alırken, saat 21.30’da ise EYPİO ve Manga sahne alacak. 22 Mayıs Çarşamba günü saat 21.00’de Barış Manço Anma Konseri için Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı koro amfi tiyatroda sahne alacak.

23 Mayıs Perşembe günü Akhisar Gençlik Platformu saat 21.00’de amfi tiyatroda tiyatro gösterimi yapacak ve ardından yine amfi tiyatroda saat 21.30’da Cuma Kafası isimli Stand Up gösterisi sunulacak. 24 Mayıs Cuma günü saat 21.00’de Akhisar Belediyesi Amfi tiyatroda Akhisar Kent Orkestrası sahne alacak ve ardından 21.30’da Akhisar Musiki Derneği Korosu TSM konseri ile festival devam edecek.

25 Mayıs Cumartesi günü ise saat 21.30’da Gölet Konser alanında usta sanatçı Gökhan Tepe sahnele alarak Akhisarlılara unutulmaz bir gece yaşatacak.

SERVİS ARAÇLARI İLE ULAŞIM HİZMETİ DE VERİLECEK

Satışları başlayan ve hala devam eden stantlar için belirlenen kira bedelleri, geçmiş dönemlerde düzenlenen festivallerdeki fiyatlara oranla çok daha ucuz olacak şekilde ayarlandı. Ayrıca vatandaşlarımızın festival alanına ulaşabilmeleri için belirlenecek noktalardan kalkacak servis araçları ile ulaşım hizmeti de verilecek. Vatandaşlarımız diledikleri gibi rahat bir şekilde, Ramazan dolayısıyla geç saatlere kadar açık kalacak stantlarda alışveriş yapma fırsatı bulabilecekler. Sivil toplum kuruluşları da bu noktada Çağlak Festivali’ne destek verecek

STANT SATIŞ İÇİN İLETİŞİM VE HESAP NUMARASI BİLGİLERİ aşağıdadır:

Salih Civaş-Zabıta Komiseri

Cep: 0 553 292 79 33

İş: 0 236 413 59 92 dahili 140/141

Faxs: 0 236 412 33 52

Mail: zabita@akhisar.bel.tr

HESAP NUMARALARI:

T.C. HALK BANKASI HESAP NO:

TR 91 000 1200 9563 0000 70 000 24

T.C. ZİRAAT BANKASI HESAP NO:

TR 98 000 1000 1893 8843 78 650 03

560. Çağlak Festivali Gölet alanında oluşturulan stant krokisi PDF formatında buraya tıklayarak indirebilir veya inceleyebilirsiniz.

560. Çağlak Festivali programı