Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

14.01.2019

hava durumu akhisar belediyesi

Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Bu gece saatlerinden sonra İzmir ve Aydın’da, yarın (Salı) sabah saatlerinden sonra Manisa’da etkisini arttırması beklenen sağanak yağışların, Salı günü akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli, yer yer çok kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların; Salı günü öğle saatlerinden itibaren hava sıcaklıklarındaki düşüşle birlikte İzmir’in iç ve yüksek kesimleri, Manisa’nın yüksek kesimleri ile doğusunda kar yağışına dönüşeceği ve yer yer 5-10 cm örtü bırakacağı, Balıkesir’in doğusunda ise kar örtüsünün yer yer 10-20 cm’e ulaşacağı tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı          :  15.01.2019  02:00 - 15.01.2019  21:00

Hadisenin Şiddeti                  :  Kuvvetli yer yer çok kuvvetli yağış

Oluşması Muhtemel Riskler  : Ani Sel - Su Baskını – Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü

Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi

Yağış Şiddeti Sınıflandırması

Hafif Yağış                 1 - 5 mm

Orta Kuvvette Yağış   6 - 20 mm

Kuvvetli Yağış            21 - 50 mm

Çok Kuvvetli Yağış     51 - 75 mm

Şiddetli Yağış              76 - 100 mm

Aşırı yağış                   100 mm üzeri
Kar Yoğunluğu Sınıflandırması

Hafif Kar                     1 – 3 cm

Orta Kuvvette Kar      3 – 10 cm

Kuvvetli Kar                10 – 20 cm

Yoğun Kar                  20 cm ve üzeri

Not: 12 Saatlik periyotta miktara bağlı değerlendirme yapılmış ve bölgeler arası topografik farklılıklar dikkate alınmadan sınıflandırılmıştır.