Meteorolojik değerlendir! Hava sıcaklıkları düşecek

13.11.2018

akhisar hava durumu

Tarih: 12 Ekim 2018             Saat: 14:30                Uyarı No: 701-1        Uyarı Kodu: Normal

METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME

Bölgemizin Karadeniz Üzerinden Gelen Soğuk Havanın Etkisine Gireceği ve Hava Sıcaklıklarının Hissedilir Derecede Azalacağı Tahmin Ediliyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Çarşamba(14.11.2018) gününden itibaren bölgemiz Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (6-12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

Soğuk havayla birlikte, Bölgenin kuzey kesimlerinde (Balıkesir, Çanakkale) görülecek yağmurun yüksek kesimlerde yer-yer karla karışık yağmur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

En yüksek hava sıcaklıklarının; İzmir’de 11-12, Aydın’da 17-18, Manisa’da 12-13, Balıkesir’de 9-10 ve Çanakkale’de 9-10 derecelere, gece en düşük sıcaklıkların ise bölgemizin iç ve kuzey kesimlerinde 0 derece ve altına düşmesi bekleniyor. Başta tarımsal üretimle uğraşan vatandaşlarımız olmak üzere ilgililerin ani sıcaklık düşmesinin yaratabileceği olumsuzluklara karşı (don olayı ve buzlanma) dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı:

14.11.2018 00:00- 16.11.2018 18:00