Yaşayan Müze - Tarihi Kasap Hali Projesi

Tarihi Kasap Hali 2012 yılının son aylarından bu yana; Zeytinciliğin 300 yıla yakın serüvenini yaşatan müzesi ve Akhisar Mutfağı nın damak tadını yansıtan cafe restorantı, zeytin ve mamüllerinin satış yerleri ile kent kimliğinin marka değerine katkı sağlıyor.

Zeytinciliğin 300 yıla yakın serüvenini yaşatan müzesinde ise,  geçmiş dönemlere ait zeytinyağının ayakla sıkıldığı ahşap kovanlar, ağaç presler, Cumhuriyet yıllarına ait burgulu presler, eski sabun mühürlerİ,  100 yıllık zeytin toplamada kullanılan testere ve baltalar, modern kontinyus sıkma makinasının ilk örneği yer almaktadır.

Akhisar ın en eski ticaret bölgelerinden biri olan ve çeşitli meslek gruplarını içinde barındıran tarihi Merkez çarşımızda yer alan yaklaşık 85 yıllık bir yapıyı marka değerimize katmaktan mutluyuz.

Eski adıyla KASAP HALİ. Yeni adıyla EgeA Zeytin Müzesi ve Cafe Restaurant.

Zeytinciliğin 300 yıla yakın serüvenini yaşatan MÜZE' de, geçmiş dönemlere ait zeytinyağının ayakla sıkıldığı ahşap kovanlar, ağaç presler, Cumhuriyet yıllarına ait burgulu presler, eski sabun mühürleri, 100 yıllık zeytin toplamada kullanılan testere ve baltalar, modern kontinyus sıkma makinasının ilk örneği yer almaktadır.

Kasap Hali / Yeni adıyla EgeA Zeytin Müzesi ve Cafe Restaurant. Akhisarda gerçekleştirilen Alışveriş Festivalinde kapılarını açmıştır. Canlı Müzik dinletileri, toplantı ve kokteyllerin yanı sıra, Akhisara özel zeytin ürünleri ve zeytinyağı satış reyonu, Akhisar Mutfağının yemeklerini özenle sunan restorantıyla da pek çok turistin uğrak merkezidir.

Personel özel mülakattan sonra titizlikle seçilmiş ve hijyen, güvenlik koşullarına da önem veren  prezantabl seçimlerden oluşur.

Turizme açık bir ören yeri ve Türkiye' deki ilklerden biri olması bizim için kalite ve organizasyon yönetiminde de oldukça önemli.  Başbakanlık tarafından Belediyeler arasında düzenlenen "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler Yarışması"nda ödüle layık görülmesi bizler için gurur verici olmuştur.

Müşterilerimiz  yaşayan bir müze içinde o atmosferi soluyor olmaktan memnun geri dönüşler belirtmektedir. TÜRSAB rehberlerinin de ayrıca EgeA' da bir toplantı yaparak bu özenle kurulmuş merkezi ziyaret etmeleri, günden güne artan turist ve ziyaretçisi ile YAŞAYAN MÜZEMİZ yüz güldürmektedir.

Yaşayan Müze, EgeA Zeytin Müzesi, şehir merkezinde ve yürüyüş mesafesinde olduğu için ulaşım sorunu yoktur.

Akhisar ın en eski ticaret bölgelerinden biri olan ve çeşitli meslek gruplarını içinde barındıran tarihi Merkez çarşımızda yer alan yaklaşık 85 yıllık bir yapı.İlk zamanlarında türlü sergi ve toplantıların gerçekleştiği bu bina daha sonraki yıllarda kasaplara verilmiş.1970' li yıllarda kasapların binadan çıkmasıyla birlikte, binaya ilave bölmelerle dükkanlar oluşturulmuş ve esnafa tahsis edilmiştir. 1928 yılında inşa edilen binanın restorasyonu Anıtlar Kurulu ile yürütülen ortak proje kapsamında aslına uygun olarak Valiliğimiz ve Belediyemizin finans desteği ile yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanmış, ilk olarak 27 Ocak 2012 de Akhisar 1. Alışveriş Festivalinde kapılarını açmıştır.

Mutfak, müze ve restoran kısmında sorumlu olan personel tarafından değişen şitlerle temizlik ve hijyen sağlanmaktadır.

Eski ve restorasyondan geçen bir yapı, düşünülen projeye uygun bir düzenle daha önceden planlanarak gerçeğine uygun olarak düzenlemeden geçmiştir. Orta bölümde, teşhir ve satış reyonları, restoran alanı, yan bölümlerinde de tarihi gözler önüne seren müze bölümü yer almaktadır.

Tesiste Ege Mutfağı ve tatlılarının yer aldığı özel menü, zeytin ürünleri satış reyonları yer almaktadır. Piyasa koşullarına göre belirlenen rakamlarla hizmet vermektedir.